Windows gebruikers moeten QuickTime voor Windows verwijderen

Windows gebruikers zouden QuickTime van hun computers moeten verwijderen. Beveiligingsbedrijf Trend Micro en de Amerikaanse overheid hebben dit bekend gemaakt. Dit komt omdat Apple gestopt is met de ondersteuning van QuickTime voor Windows. Beveiligingsexperts hebben 2 ernstige veiligheidslekken ontdekt die nu niet meer gerepareerd worden door Apple. De enige bescherming tegen deze kwetsbaarheden is het onmiddellijk verwijderen van QuickTime.

 

Door deze veiligheidslekken kunnen aanvallers op afstand content op uw PC installeren en hierdoor bepaalde commando’s uitvoeren. Het is dus het beste QuickTime zo snel mogelijk te verwijderen van uw computer. Dit moet men alleen op een Windows PC doen, op een MAC OSX is dit niet nodig.

Verwijderen van QuickTime gebeurt net als andere programma’s. Klik op ‘Start’, ga vervolgens naar ‘Configuratiescherm’ -> ‘Programma’s’ -> ‘Programma’s en instellingen’. Zoek hier naar QuickTime en klik op ‘Verwijderen’. Herstart hierna uw computer om het verwijderen van QuickTime definitief te maken.

Windows 10 gebruikers kunnen de software verwijderen via Selecteer op het menu Start, Instellingen -> Systeem -> Apps en onderdelen -> Zoek hier naar QuickTime en klik op ‘Verwijderen’-> volg de instructies.

Wie Apple software op een Windows computer gebruikt zoals iCloud of iTunes, kan voorzichtigheidshalve controleren of ook QuickTime op de computer geïnstalleerd is.

QuickTime is niet langer meer nodig voor programma’s als iTunes om video’s af te spelen in browsers.

Mocht u problemen hebben met het verwijderen van QuickTime, of wilt u dit samen door een van onze experts voor u in orde laten maken, klik dan hier om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Klik hier voor meer tips en trucs!


Meer praktische tips? Hou onze website in de gaten, like ons op Facebook of geef ons even een belletje.
Computerservice Limburg staat iedere keer opnieuw weer voor u klaar!