Wijzig de downloadmap in de Edge browser

In de Edge browser worden uw downloads op een vaste plek opgeslagen. Wilt u de locatie van de downloadmap veranderen. Dat kan. Wij vertellen u hoe.

Standaard slaat de Edge browser alle downloads op in de Downloads map van uw gebruikersaccount. Dit gaan we nu veranderen.

Eerst de eenvoudigste.

Als u de Edge browser opent, ziet u rechtsbovenaan drie puntjes, dit is het menu. Klik hier op en scrol omlaag tot u aan Instellingen komt en klik hierop. Scroll in het volgende venster omlaag en klik hier op Geavanceerde instellingen weergeven. Scrol ook hier omlaag tot u Downloads ziet. Hier ziet u wat de standaard download map is. Klik op de knop Wijzigen en wijzig de locatie.

Wilt u liever dat de Edge browser u iedere keer om een locatie vraagt wanneer u iets download, dan moet u de schakelaar onder de knop Wijzigen op Aan zetten.

Heeft u op de knop Wijzigen geklikt, dan krijgt u een Windows Verkenner-venster te zien. In dit venster kunt u naar de gewenste map navigeren. Dubbelklik op de gewenste map om uw keuze te bevestigen.

Ziet u de locatie Downloads niet staan dan heeft u hoogstwaarschijnlijk de verjaardagsupdate voor Windows 10 nog niet geïnstalleerd. Deze update heft Microsoft nog niet aan iedereen aangeboden. Wilt u echter niet wachten tot u de de update kunt installeren maar wilt u NU al de downloadlocatie wijzigen, dan kunt u dat doen zoals hieronder beschreven.

Register-editor gebruiken

U kunt ook de Register-editor gebruiken om de standaard downloadlocatie te wijzigen. Echter is deze methode ingewikkelder dan de bovenstaande methode. Als u de verjaardagsupdate voor Windows 10 niet heeft geïnstalleerd, zult u de Register-editor moeten gebruiken om de standaard downloadmap te wijzigen, deze optie is niet eerder in de browser Edge ingebouwd.

Druk nu op de Windows-toets + R, nu opent er een nieuw venster Uitvoeren. Typ hier regedit en klik op OK.

In het volgende venster navigeert u naar:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders

Zoek hier naar de waarde %USERPROFILE%\Downloads en dubbelklik hierop. Er opent nu een venster, verander hier de locatie naar de door u gewenste locatie. Klik op OK om uw keuze te bevestigen. Sluit de Register-editor af via Bestand > Afsluiten. Rest nu nog de computer opnieuw op te starten om de wijzigingen toe te passen.

Mocht u problemen tegen komen of u durft niet in het register te werken, neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u verder.

Twijfelt u of u Windows Vista gebruikt? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Klik hier voor meer tips en trucs!


Meer praktische tips? Hou onze website in de gaten, like ons op Facebook of geef ons even een belletje.
Computerservice Limburg staat iedere keer opnieuw weer voor u klaar!