Website zonder SSL? Niet meer veilig in Google Chrome

De ontwikkeling van het WWW staat niet stil. Waarbij in de jaren 90 een website niet meer was dan wat simpele teksten en wat afbeeldingen, bestaat een hedendaagse website tegenwoordig uit veel meer. De termen “SEO” (search engine optimization), Pageranking en responsive design klinken bij velen bekend in de oren.

Ook op het gebied van beveiliging van websites staat de wereld niet stil. Google Chrome gaat letten op de veiligheid van uw website. Voldoet die niet? Dan bent u minder goed vindbaar online. En dat kost omzet. Is uw website “Google vriendelijk”?

Wat heeft Google te maken met hoe ik mijn website beveilig?

Google heeft een groot marktaandeel op het gebied van browsergebruik in handen. Veel gebruikers prefereren Google Chrome boven Internet Explorer, Microsoft Edge of Mozilla Firefox. Waarom is dit? Dit komt vooral omdat gebruikers een goede ervaring hebben met Google Chrome: het programma is qua naam al bekend (wie heeft hier nog nooit ‘gegoogled’?). Daarnaast is Google Chrome snel en praktisch in gebruik. Maar ook veiligheid speelt hierin een rol. Niet iedere website is even veilig. Google probeert het web zo veilig mogelijk te maken en daarom is veiligheid één van de speerpunten voor Google (Chrome) in 2017.

 

Hoe bepaald Google Chrome of mijn website veilig is?

Google Chrome let op een aantal verschillende zaken.

  • Er wordt gelet op eventuele malware (virussen e.d.) op uw website. Indien deze aanwezig zijn, heeft u grote kans dat uw bezoekers hun computer geïnfecteerd wordt.
  • Er wordt ook gecontroleerd of uw website CMS is bijgewerkt. Gebruikt u een van de bekende CMS WordPress, Joomla of Drupal? Dan controleert Google of u een bijgewerkte (veilige) versie gebruikt.
  • Last but not least: de aanwezigheid van een veilige verbindingsmogelijkheid. Heeft u het groene slotje in uw browser al eens gezien als u aan het internetbankieren bent? Google Chrome gaat vanaf medio 2017 websites als ‘niet veilig’ bestempelen als ze geen certificaat gebruiken.

Is uw website besmet, niet bijgewerkt of heeft u geen SSL certificaat? Dan zal uw website in de Google zoekresultaten naar beneden zakken.

Wat kunt u doen om dit te voorkomen?

U wilt dat uw website aantrekkelijk blijft voor Google. Tenslotte worden wereldwijd het grootste deel van de zoekresultaten via Google uitgevoerd. Controleer of uw website is bijgewerkt als u een CMS zoals WordPress, Joomla of Drupal gebruikt. Indien dit niet het geval is, is het advies om uw website zo snel mogelijk te upgraden. U maakt uw website op die manier op een eenvoudige manier een stuk veiliger. Heeft uw website geen beveiligingscertificaat? Dan wordt het hoog tijd om deze bij uw hostingprovider aan te vragen. Vaak zijn hier kosten aan verbonden.

Wilt u liever dat uw website gecontroleerd wordt door een van onze specialisten? Dan kan dat zeker. Neem hiervoor contact met ons op. Klik hier om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Tip: Bij de actie van de maand controleren wij uw website gratis en vrijblijvend! Klik voor meer informatie!

Klik hier voor meer tips en trucs!


Meer praktische tips? Hou onze website in de gaten, like ons op Facebook of geef ons even een belletje.
Computerservice Limburg staat iedere keer opnieuw weer voor u klaar!