Vijf tips om uw website te optimaliseren

Anno 2016 kunnen bedrijven niet meer zonder een website. Het straalt professionaliteit uit en het geeft een bepaalde vorm van vertrouwen. (Potentiële) klanten die uw website bezoeken, hebben binnen 10 seconden vaak al besloten of u wel of niet ‘binnen de selectie’ valt. Het is dan ook belangrijk om uw website zoveel mogelijk te optimaliseren. Tenslotte plukt u daar ook de vruchten van! Maar waar moet u dan op letten?

 

Uitstraling

Het zal u verbazen hoeveel websites niet up to date zijn qua design. Ouderwetse websites, welke niet goed zijn bijgehouden in de loop der jaren, zijn vaak niet aantrekkelijk om te bezoeken via een mobiele telefoon. Heeft u al eens geprobeerd om uw eigen website via een mobiele browser te bezoeken? Google, de meest gebruikte zoekmachine houdt rekening met uw uitstraling en dan vooral de toegankelijkheid van uw website. Is uw website niet ingericht volgens de moderne norm, dan wordt u al snel minder goed gevonden via deze zoekmachine.

Actualiteit

Naast de uitstraling van de website, is ook de inhoud van de website erg belangrijk. Bezoekers die op uw website komen, zijn vaak op zoek naar bepaalde informatie. Openingstijden en de informatie met betrekking tot het product of de dienst dient dan ook up-to-date te zijn. Wilt u dat uw website beter wordt gevonden in de zoekmachines? Dan is het belangrijk dat u geregeld nieuwe berichten op uw website plaatst, of de bestaande content aanpast. Onder andere Google merkt deze veranderingen op en zal uw website belangrijker vinden dan een website die al jaren niet meer is bijgewerkt.

Informatie vs actie

Bij het opzetten en onderhouden van een website is de content (de tekst) van groot belang voor de website. Bij de website in het algemeen, maar ook op iedere pagina en ieder tekststuk moet opnieuw gekeken worden wat de reden is van de plaatsing. Gaat het om de klant informeren? Of om een oproep tot actie? Indien een tekst enkel ter informatie dient, leidt dat zelden tot omzet. Het is dan ook belangrijk dat iedere tekst eindigt met een verzoek tot actie. Voorbeelden van acties zijn: “neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie” of “klik hier om een reservering te boeken” of “koop nu”.

Veiligheid

Bij het opzetten van een website, maakt de bouwer een aantal belangrijke keuzes. In veel gevallen zorgt dat websitebouwer ervoor dat u eenvoudig zelf de teksten op uw website kunt beheren. Er wordt dan gebruik gemaakt van een CMS oftewel Content Management Systeem. WordPress en Joomla zijn voorbeelden van zulke CMS. Omdat deze systemen veel worden gebruikt, is het van groot belang dat deze systemen (inclusief alle gebruikte plugins!) met regelmaat worden bijgewerkt. Een gehackte website kan anders het gevolg zijn. Binnen een CMS kunt u vaak eenvoudig updates uitvoeren, maar wij raden aan om vóór het updaten van uw website eerst een backup te maken.

Prestaties

Dus u heeft een mooie representatieve website, welke actueel is, aanzet tot actie, up-to-date is (veilig is)? Mooi! Maar hoe zit het met de snelheid van uw website? Als laatste tip om uw website te optimaliseren, adviseren wij u hoe u uw website beter kunt laten presteren (sneller!). Allereerst is het natuurlijk te adviseren om om gebruik te maken van een betrouwbare hostingpartij. Goedkoop is soms duurkoop als achteraf blijkt dat uw website te langzaam reageert. Het is dan ook belangrijk om u goed te laten adviseren hierin.

Heeft u een website, maar wilt u deze graag verbeteren? Of wilt u een nieuwe website laten ontwikkelen? Klik hier om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Klik hier voor meer tips en trucs!


Meer praktische tips? Hou onze website in de gaten, like ons op Facebook of geef ons even een belletje.
Computerservice Limburg staat iedere keer opnieuw weer voor u klaar!