Online Backup

Backups maak je van belangrijke gegevens. Iedereen weet het maar niet iedereen doet het. Want eigenlijk is het een handeling die in 99,99% van de tijd nodeloos wordt uitgevoerd. Er zijn veel mogelijkheden om deze procedure volledig geautomatiseerd te laten uitvoeren zodat je er geen omkijken meer naar hebt. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om backups online te maken. Back-uppen in de Cloud, oftewel de online backup heeft een aantal voordelen ten aanzien van de welbekende lokale kopie, waarbij gegevens handmatig worden gekopieerd naar een externe harddrive.

 

 

Backups die in de Cloud zijn gemaakt hebben bijv. nooit last van brand- of waterschade. Evenmin kan de gegevensdrager worden gestolen aangezien deze niet fysiek aanwezig is op de locatie van de originele gegevens. En in de inhoud van een online backup kan in veel gevallen via internet – op afstand – worden gemonitord. Een veel gehoord argument om geen Cloud backup te maken is de locatie van de gegevens. Veelal wordt aangenomen dat alle gegevens in de verenigde staten worden opgeslagen. Tot voor kort was dat ook steeds het geval maar gaande weg zijn er meer Europese locaties bijgekomen waaronder Duitsland maar ook ons eigen land heeft verschillende mogelijkheden op dat gebied.

Bijkomend voordeel zijn de uitgebreide backupmogelijkheden van de online backup aanbieders die er o.a. voor zorgen dat uw computer dagelijks wordt geback-upt zonder dat u daar verder veel omkijken naar heeft. Na het eenmalig instellen kunt u dit verder ook weer vergeten.

Op het gebied van de online backups zijn veel providers actief waaronder idrive.commozy.com en carbonite.com. Ook good old KPN verkoopt deze dienst aan relatief lage prijzen. Andere gekende namen die u ervoor kunt gebruiken zijn Google Drive en Mozy.com. Er zijn ook oplossingen om onedrive.com en dropbox.com hiervoor in te zetten.  Samen met u kunnen we adviseren welke (online) backupprovider voor u het meest geschikt is tussen deze en de vele andere aanbieders.

Klik hier voor meer tips en trucs!


Meer praktische tips? Hou onze website in de gaten, like ons op Facebook of geef ons even een belletje.
Computerservice Limburg staat iedere keer opnieuw weer voor u klaar!