Nooit meer iets kwijt

Na verloop van tijd zit uw computer meestal aardig vol. En weet u vervolgens nog alles terug te vinden? De standaard zoekfunctie in de nieuwe Windows 10 mag dan wel goed werken, snel kun je ze deze moeilijk noemen en bovendien vraagt deze functie veel van de broodnodige systeembronnen. Daarom in deze tip een alternatief: CSearcher.

Een Install-knop kent CSearcher niet. Die is namelijk vervangen door een Extract-knop wat meteen duidelijk maakt dat het om een portable programma gaat dat je dus net zo goed ook op een usb-stick zou kunnen plaatsen. Ook op een andere manier mag je CSearcher lichter noemen: de tool is veel zuiniger met de beschikbare systeembronnen en gebruik slechts een minimum van het geheugen. Handig is nog dat je het programma in het snelmenu van de Windows Verkenner kunt verankeren: dat maakt dat je slechts op een mapnaam met de rechtermuisknop hoeft te klikken om je zoekacties te beperken tot die map.

CSearcher beslaat slechts één venster, van waaruit je alle zoekparameters instelt. Allereerst leg je het eigenlijke zoekpatroon vast, waarbij je ook naar specifieke bestandsnamen of extensies kunt speuren (op basis van jokertekens). Normaliter hoort CSearcher niet alleen naar overeenkomstige bestandsnamen maar ook naar ook tekst binnen (plaintext) bestanden te kunnen zoeken al lukte dat niet altijd even goed.

Verder is het mogelijk bepaalde uitzonderingen op te nemen, zodat bijvoorbeeld bepaalde extensies worden genegeerd. Je legt ook zelf het zoekbereik vast, waarbij je dan kunt aangeven of de tool alleen naar mapnamen, bestandsnamen of beide moet zoeken, en of ook submappen moeten worden meegenomen.

Ten slotte kun je nog een hele reeks restricties opleggen: op het niveau van datum (gecreëerd, gewijzigd of benaderd voor of na een specifieke datum), op het niveau van bestandsgrootte (kleiner of groter dan) en op het niveau van bestandsinhoud (bestand bevat een bepaald string wel of juist niet). Handig is nog dat je zoekcriteria en zoekrestricties kunt bewaren en weer oproepen. Ook laten de resultaten zich nog filteren door bijvoorbeeld aan te geven dat je bestanden met dezelfde naam en grootte of met exact dezelfde inhoud (MD5) slechts één keer mogen worden getoond.

Meer informatie en downloaden

http://www.hnsoft.pt/Repository/CSearcher/CSearcher_1.4.2.0.exe

Toch kan het voorkomen dat u bepaalde gegevens niet terug kunt vinden. In dat geval kan onze recovery service u wellicht van dienst zijn. Neem in dat geval contact met ons op voor een afspraak want ook met Data recovery zijn we u graag van dienst.

Klik hier voor meer tips en trucs!


Meer praktische tips? Hou onze website in de gaten, like ons op Facebook of geef ons even een belletje.
Computerservice Limburg staat iedere keer opnieuw weer voor u klaar!