Maak van OneDrive een netwerkschijf

Het is erg handig om gebruik te maken van opslagdiensten in de cloud.  Het zou mooi zijn als we OneDrive van Microsoft als netwerkschijf kunnen gebruiken.

Er zijn meerdere diensten zoals: Dropbox, Google Drive of OneDrive, die gebruik maken van uw RAM en CPU. Het zou daarom handig zijn als we een clouddienst als netwerkschijf kunnen gebruiken. Op die extra netwerkschijf kunnen vervolgens direct wijzigingen worden gemaakt die dan meteen gesynchroniseerd en gedetecteerd worden door de OneDrive. Via een omweg is dit mogelijk.

 

 

We gaan eerst naar onedrive.live.com, hier meld u zich aan met uw Microsoft-account. Nadat u zich heeft aangemeld komt u in het hoofdscherm van OneDrive. Nu heeft u de CID van OneDrive nodig. CID betekent Configuration Installation and Distribution. Dit is de unieke locatie van uw OneDrive-schijf op de servers van Microsoft. In de adresbalk ziet u deze locatie als volgt: https://onedrive.live.com/?id=root&cid=UW_CID, als deze locatie niet in beeld staat, klik even op de map Foto’s links in de balk. Na het laden van de foto’s klikt u op het OneDrive-logo, waarna naast de blokjes bovenaan de pagina, het CID in beeld verschijnt in de adresbalk. Kopieer de CID.

Open de Windows Verkenner en klik daarna op Deze pc. Klik in het lint op het tabblad Computer, klik hier op Netwerkverbinding maken. Selecteer bij Station, door op het pijltje te klikken, uw gewenste stationsletter voor OneDrive (bijv D of Z). Vul nu bij Map het volgende adres in: https://d.docs.live.net/UW-CID waarbij u de gekopieerde CID op de plaats zet van UW-CID. Klik nu op Voltooien en Windows gaat verbinding maken met uw OneDrive-map. Na een tijd wordt er gevraagd naar de inloggegevens van uw Microsoft-account.

Als u authenticatie in twee stappen aan heeft staan, zult u een speciaal appwachtwoord moeten maken. Dat doet u via account.live.com, Beveiliging & Privacy, Meer beveiligingsinstellingen, kies onderaan bij App-wachtwoorden voor de optie Maak een nieuw app-wachtwoord. U krijgt meteen een appwachtwoord dat u kunt kopiëren. Ga nu weer naar het aanmeldscherm van de netwerkschijf waar u uw wachtwoord kunt invullen. Het is handig om Mijn referenties onthouden aan te vinken, omdat u dan niet steeds uw gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw hoeft in te typen.

Wel is het handig om de naam van uw nieuwe netwerkmap te veranderen. Klik met uw rechtermuisknop op de nieuwe netwerkmap, kies voor Naam wijzigen. Vervolgens kunt u de map hernoemen naar bijvoorbeeld OneDrive.

De map van OneDrive ziet u in de Windows Verkenner. De prestaties zijn niet geweldig op deze manier, maar het is best wel te doen. Werken met OneDrive kunt u net zoals in andere mappen; het openen en opslaan van bestanden werkt prima.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze uitgave, of wilt u deze functionaliteit liever door een van onze medewerkers laten uitvoeren? Neem dan gerust contact met ons op. Klik hier om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Klik hier voor meer tips en trucs!


Meer praktische tips? Hou onze website in de gaten, like ons op Facebook of geef ons even een belletje.
Computerservice Limburg staat iedere keer opnieuw weer voor u klaar!