Gratis bestanden van een defecte SD-kaart herstellen

Deze keer laten wij u zien hoe u bestanden kunt herstellen van een corrupte SD-kaart. Hoe je foto’s en andere gegevens kunt herstellen van een defecte SD-kaart. Uitbreidbare opslag, zoals SD-kaarten zijn geweldig, maar ze zijn kwetsbaar. U kunt uw telefoon of camera eenvoudig uitbreiden zodat u er meer data op kunt opslaan. Maar wanneer een kaart niet meer werkt kunt u veel gegevens verliezen.

 

 

We gaan ons nu richten op het herstellen van bestanden zoals foto’s, video’s en documenten. Verloren apps kunt u namelijk gratis opnieuw installeren. Voor muziek geldt; als ze afkomstig zijn van een legale bron kunnen ook muziekbestanden kosteloos worden vervangen.

Wat te doen als uw SD-kaart niet meer werkt?

Tenzij u veel waardevolle gegevens heeft, die u absoluut nodig heeft, waarschuwen we voor het gebruik van een derde partij die in data recovery doet, dit kan namelijk vrij duur uitvallen. In ieder geval niet voordat u de volgende heeft geprobeerd.

Probeer eerst een andere kaartlezer. Als u een SD-kaart in uw laptop of PC hebt geplaatst en er gebeurt niets, probeer dan met behulp van een andere computer of een USB-kaartlezer. Soms is het een fout in de cardreader. U kunt een USB-SD-kaartlezer kopen voor slechts een paar euro die zowel microSD en standaard SD-kaarten zullen accepteren.

Bestanden herstellen van een defect SD-kaart: File recovery software

Er zijn veel gratis programma’s die beweren dat ze in staat zijn om gegevens te herstellen van corrupte of ‘defecte’ geheugenkaarten. We leggen stap voor stap uit hoe deze te gebruiken.

 

Disk Digger

Disk Digger wordt gebruikt om per ongeluk verwijderde bestanden te herstellen, maar hetzelfde principe werkt ook voor SD-kaarten waarvan de inhoud niet kan worden gezien in de Windows Verkenner.

Als Disk Digger u niet bevalt, probeer dan een ander file recovery programma zoals EASEUS Gratis Data Recovery.

Bij het gebruik van dergelijke software, zijn er geen garanties dat u uw bestanden intact terug krijgt, en meestal zullen ze hun oorspronkelijke bestandsnaam verliezen. Sommige programma’s zullen in staat zijn om herstelde bestanden te hernoemen.

Sommige gratis herstelprogramma’s zijn beperkt qua het aantal bestanden of de hoeveelheid gegevens die zal worden hersteld, dus bekijk eventuele beperkingen vóór het downloaden. Pas ook op voor ongewenste programma’s die naast de gratis software kunnen worden geïnstalleerd: gebruik nooit de installatie optie ‘Aanbevolen’. Kies altijd voor ‘Handmatig ‘ en lees elk scherm aandachtig door.

 

ZAR

Nog een gratis recovery programma is ZAR (Zero Assumption Recovery). De meeste programma’s werken op een vergelijkbare manier, maar hier is een instructie hoe u dit programma kunt gebruiken.

  • Installeer ZAR, stop de beschadigde SD-kaart in uw PC-kaartlezer. Start ZAR. Wanneer u dit wordt gevraagd, klikt u op de optie Image Recovery (gratis). Dit zal u helpen om foto’s te herstellen van de SD-kaart.
  • ZAR zal nu op zoek gaan naar apparaten die zijn geïnstalleerd. Selecteer de juiste schijf en klik op Volgende. ZAR zal nu een analyse uitvoeren van uw SD-kaart. Dit kan even duren.
  • Zodra dit is voltooid krijgt u een lijst van de herstelde bestanden te zien. Op de meeste SD-kaarten is mogelijk de checkbox ‘Root’ aan te klikken, om alle afbeeldingen te selecteren. Klik op Volgende en u kunt vervolgens de map waarin de bestanden hersteld zullen worden aangeven.
  • Een belangrijk punt: u wordt gevraagd om een ​​doelmap voor de herstelde bestanden te selecteren. Zorg ervoor dat u een map op de harde schijf van uw pc kiest en niet op de corrupte SD-kaart.
  • Het zal een paar minuten duren om de bestanden te kopiëren. Zodra dit is voltooid blader naar de doelmap die u hebt geselecteerd. Hier kunt u alle bestanden vinden die gered konden worden.

Standaard SD-kaarten zijn erg dun, met als gevolg een dunne plastic behuizing die makkelijk breekt wanneer u de kaarten onbeschermd in uw zak of tas stopt. Bescherm uw kaart dus goed, voorkomen is beter dan genezen.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze uitgave, of heeft u hulp nodig bij uw data recovery? Neem dan gerust contact met ons op. Klik hier om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Klik hier voor meer tips en trucs!


Meer praktische tips? Hou onze website in de gaten, like ons op Facebook of geef ons even een belletje.
Computerservice Limburg staat iedere keer opnieuw weer voor u klaar!