Automatisch backups maken in Windows?

Niet zelden krijgen onze monteurs van Computerservice Limburg  verzoeken om bestanden te herstellen die al dan niet per ongeluk zijn verwijderd. In veel gevallen kunt u zich daar makkelijk tegen beschermen. Daarom adviseren we om bestandsgeschiedenis in te schakelen.

Het onderdeel bestandsgeschiedenis dat werd geïntroduceerd in Windows 8, maakt automatische backups van bestanden in belangrijke mappen. Mocht het een keertje mis gaan dan zijn de verwijderde bestanden eenvoudig weer te herstellen. Niet alleen verwijderde bestaande maar ook vorige versies kunt u hiermee herstellen. Dat kan met name handig zijn met documenten en rekenbladen die werden overschreven met een nieuwere of aangepaste versie.

Wat heeft u nodig?

Een extra medium om de reserve bestanden op te slaan zoals bijvoorbeeld een USB stick of een externe harde schijf. Maar ook een NAS of een externe netwerkschijf voldoen prima.  Het is om logische redenen niet mogelijk om deze backups op de hardeschijf van de computer zelf op te slaan.

Hoe stelt u dit in?

Kies Start en vervolgens instellingen. Klik op ‘Bijwerken en beveiliging’.  Hier kiest u voor ‘Backups’ en daarna op ‘Een station toevoegen’. Nu volgt een popup venster waar u kunt kiezen voor de locatie van de reserve bestanden. Zodra u daar een locatie heeft gekozen worden nieuwe en gewijzigde bestanden automatisch bewaakt en bewaard.

Alhoewel de standaard instellingen in veel gevallen voldoende zijn, kunt u deze tip nog verder aanpassen naar uw persoonlijke situatie door nu te kiezen voor Meer Opties. Daar kunt u de locaties en de tijden waarop de backup wordt gemaakt desgewenst verder aanpassen.

 

Heeft u hulp nodig bij het instellen van uw backup, of heeft u andere vragen, dan helpen wij u graag verder. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Klik hier voor meer tips en trucs!


Meer praktische tips? Hou onze website in de gaten, like ons op Facebook of geef ons even een belletje.
Computerservice Limburg staat iedere keer opnieuw weer voor u klaar!