Alternatief voor Windows Live Mail – deel 2

Eerder informeerden wij u al over alternatieven voor Windows Live Mail vanwege foutmeldingen tijdens het gebruik ervan.

Maakt u nu nog steeds gebruik van het al jarenlange populaire mailprogramma Windows Live Mail? Dan wordt het nu echter tijd om over te stappen omdat is er een grote kans dat dit programma niet meer functioneert. Althans als u een van de bekende e-mailadressen gebruikt van Microsoft, zoals ****@hotmail.nl, ****@outlook.com en ****@live.nl.

 

Wat is er gebeurd?

Het hele technische verhaal zullen we u besparen, maar een interne update van Microsoft zorgt ervoor dat sinds juni deze accounts niet meer goed samenwerken met Windows Live Mail 2012. Men adviseert om over te stappen naar een andere applicatie. Wilt u meer informatie over deze update lezen, kljk dan hier (artikel in het Engels).

In het vorige artikel hebben we al een tip gegeven over een gratis alternatief. Hier kunt u dat nogmaals nalezen.

Maar er zijn meer alternatieven. Ook Windows 10 heeft een eigen ingebouwde mail client. Echter, deze wordt door velen wel als erg spartaan beschouwd en behoort daardoor niet tot onze keuze. Inmiddels hebben we nog een prima emailprogramma gevonden die gratis te gebruiken is: Mailbird. Deze heeft vele uitbreidingen met bijvoorbeeld Facebook, Whatsapp en Dropbox waardoor wij hem als een zeer interessant alternatief zien.

Mailbird heeft ook een premium variant. Deze biedt o.a. de mogelijkheid om meerdere mailaccounts tegelijk te installeren, maar voor veel lezer is dit niet persé nodig omdat u mogelijk maar één e-mailaccount heeft.

Het programma Mailbird kunt u hier downloaden: https://www.getmailbird.com.

Vergeet niet om tijdens de installatie te kiezen voor de taal Nederlands. Mocht u er zelf niet uitkomen, dan helpen wij u uiteraard graag met de installatie of het overzetten van uw oude e-mailprogramma naar Mailbird of Thunderbird.  Voor dergelijke data- en mailmigraties draaien wij onze hand niet om. Klik hier om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Klik hier voor meer tips en trucs!


Meer praktische tips? Hou onze website in de gaten, like ons op Facebook of geef ons even een belletje.
Computerservice Limburg staat iedere keer opnieuw weer voor u klaar!